Intrati pe : http://sasu-saku.forumhit.ro/ pentru redirectionare

Criterii pentru Critici! Cititi!

In jos

Criterii pentru Critici! Cititi!

Mesaj Scris de »ღ»Mary»ღ» la data de Sam Mai 11, 2013 8:29 am


Okay,toţi criticii sunt obligaţi să citească asta şi să lase un comentariu, să fiu sigură că s-a înţeles.

Acestea sunt criteriile pe care se va baza critica voastră:

1) Ideea – După cum e normal, dacă eşti critic înseamnă că ai ceva experienţă cu ficurile şi cunoşti diferite idei.Dacă ai întâlnit ideea de mai multe ori sau este o idee cât mai originală, ai dreptul să spui,dar nu începe cu păreri personale cum că ar fi o idee proastă,plictisitoare,neinteresantă, etc. fiindcă nu interesează pe nimeni.

2) Titlul – Aici va trebuii să spuneţi cât de bine anticipează titlul ideea textului şi dacă poate atrage cititorii.

3) Descrierea – Mai mult sau mai puţin prezentă.Descriere sentimentală,fizică, etc.

4) Dialog – Ţinând cont că într-un fic nu este nevoie de dialog din abundenţă, acesta este un aspect destul de important care trebuie criticat,dar asta nu înseamnă că,dacă autorul are cateva linii de dialog în capitol trebuie să îi sari în cap.

5) Greşeli de tastare/exprimare/ortografie – Nu faceţi pe nimeni prost că a greşit un cuvânt, două,se mai întamplă,dar dacă greşelile sunt din abundenţă trebuie să îi atrageţi atenţia în mod serios,fiindcă acesta nu e un forum „învaţă-mă română”, ci un forum de ficuri.

6) Estetică – Asta ţine de semnele de punctuaţie şi de spaţiile între cuvinte şi semne,schimbarea radicală a spaţiului în care se desfăşoară acţiunea,exprimarea păreri personajelor(gândurile).

7) Acţiunea – Aici trebuie să criticaţi modul în care se desfăşoară acţiunea,mai lent sau trece de la o idee la alta lăsând cititorul nelămurit.

Şi în final vreau să vă spun că trebuie să criticaţi din punct de vedere profesional,parerea personală nu contează aşa că abţineţi-vă.
Nu exageraţi să demoralizaţi autorul,el are nevoie de aujutor să îsi îmbunătăţească capitolele nu să il faceţi să le şteargă.

Ja ne!

avatar
»ღ»Mary»ღ»
Moderator
Moderator

feminin Scorpion Mesaje : 101

Reputatie : 18

Data nasterii : 21/11/1997

Varsta : 20

Localizare : In my fuckin` world:D

Stare de spirit : Fuck of bitches ;)


Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum